Despre noi

Quasar Dance se ocupă cu mișcarea urbană la nivelul orașului Iași. Născut la inițiativa regretatului Dan Merișcă, în cadrul Casei de Cultură a Studenților Iași, în anul 1981, momentan suntem onorați să-i purtăm numele mai departe, prin activități ce promovează dansul.

 Numele Quasar Dance este recunoscut la nivel național prin aparițiile la concursuri de dans modern, breakdance, streetdance, unde am fost onorați cu locurile fruntașe pentru compoziții originale, producție proprie în muzică, execuții complexe în mișcări și elemente dinamice.

 Formația participă anual la festivalul de dans modern din centrul cultural de la Sibiu, Ploiești și Tg. Mureș. De asemenea, Quasar Dance este membră a concernului Hip-Hop International din 2009 și participantă la concursurile și workshopurile organizate de acesta în țară.

 În palmares mai avem participări la concursul internațional de breakdance Battle Of The Year, din Grecia, Red-Bull BC One și semifinaliști la emisiunea Romanii au Talent, în anul 2012, cu trupaRoQfellaz. Tot în 2012, am avut un membru desemnat să jurizeze concursul de breakdance din cadrul festivalului de cultură urbană de la București, Street-Heroes.

 Momentan Quasar Dance antrenează o formație de streetdance și una de breakdance, cu care ne prezentăm la majoritatea concursurilor de gen diini țară, fiind recunoscută ca singura trupă de streetdance din orașul Iași. Antrenorul clubului a lucrat alături de nume mari în domeniul streetdanceului din America, Italia, Germania, Belgia, Austria, Rusia, Canada, Olanda, Franța, Singapore, printre care și Budhha Stretch, coregraful în materie de hip-hop a lui Michael Jackson.

 Clubul organizează cu ajutorul Casei de Cultură a Studenților din Iași cursuri de streetdance și breakdance pentru elevii și studenții din centrul universitar ieșean. Trimestrial organizăm workshopuri cu coregrafi din alte orașe pentru un schimb de experiență și cunoaștere din alte ramuri ale streetdanceului.

 Spectacolele de dans pe scena Casei de Cultură a Studenților nu lipsesc din repertoriul clubului. Astfel membrii formațiilor, cursanți ai clubului și pasionați ai streetdanceului pot fie remarcați practicând acest stil de dans către o audiență mult mai mare.

 

 În colaborare cu consiliul elevilor, organzăm Cupa Liceenilor la Streetdance pe județul Iași. De asemenea, anual în complexul Palas, dedicăm o zi întreagă dansului intitulată Dance Day, unde susținem lecții deschise și demonstrații de dans pentru toată lumea. Iar, începând din 2013 vom asigura ca Iașul să susțină un concurs de breakdance, în cadrul festivalului de cultură urbană Ars Urbana.